Implantologija

Implantologija

implantologija

Implantologija je najmlađa i najbrže rastuća grana stomatologije. Zasniva se na oseointegraciji titana s kosti. Predstavlja vrstu oralne rehabilitacije i uspješnost je 97-98%.

U našoj ordinaciji koristimo implantate marke Ankylos koji spadaju u najbolje implantacijske sustave jer imaju najbolje riješen odnos implantata i nadogradnje. Ankylos implantati imaju patentiran konus koji savršeno drži nadogradnju u implantatu da ne dolazi do naprezanja i pucanja vijka što se može dogoditi kod drugih implantacijskih sustava. Nadogradnja je i uža od implantata, a to omogućuje savršenu estetiku.

Zašto odabrati nas?

Implant studio Dvojković nudi Vam potpuno bezbolnu ugradnju implantata!

Zahvat ugradnje implantata obavlja se pod lokalnom anestezijom. Osobito smo pažljivi ako pacijenti imaju srčanih, hormonalnih ili problema sa krvnim tlakom, pa u skladu s time koristimo anesteziju sa ili bez adrenalina.

Velik broj zadovoljnih pacijenata, garancija je kvalitete rada naše ordinacije.

Odgovori na učestalo postavljana pitanja:

Vremenski razmak između vađenja zuba i postavljanja implantata?

Dentalni implantat nakon vađenja zuba moguće je postaviti imedijatno (odmah) ukoliko izvađeni zub nema proces. Implantat se prekriva tkivom i čeka oseointegracija, koja može trajati otprilike 3 do 6 mjeseci. Na njega se stavlja zubni nadomjestak (krunica) koji je napravljen od keramike.

Koliki traje oporavak nakon ugradnje implantata?

Sam zahvat ugradnje implantata traje relativno kratko oko 15 minuta i u potpunosti je bezbolan. Doista je važno napomenuti kako je postoperativni tijek ovisan o stanju organizma i ponašanju pacijenta. Desni će vjerojatno biti osjetljive prvih par dana nakon tretmana, ali neće krvariti. Također, moguće su blage otekline koje mogu trajati par dana. Pacijent dobije analgetik, led, po potrebi antibiotik i spreman je za aktivnosti već sljedeći dan.

Koliki je postotak odbacivanja implantata?

Postotak odbacivanja implantata je oko 2%. Do odbacivanja dolazi zbog neke infekcije stoga našim pacijentima prepisujemo antibiotik i odbacivanja su svedena na minimum. Postotak uspješne ugradnje implantata kreće se oko 98%!

Zašto se odlučiti za implantat?

U slučaju nedostatka zuba ugradnja implantata pred izradom mosta ima prednosti budući da se susjedni zubi ne moraju brusiti(ostaju očuvani), oni služe kao nosači budućeg mosta ili krunice, nema potrebe za izradom privremenih zubi i uzimanjem otisaka. Postupak je jednostavniji i ugodniji za pacijenta. U slučaju nedostatka svih zuba ugrađuje se više implantata kojima se poveže cirkularni most.

Od kojeg je materijala napravljen implantat?

Implantat je napravljen od titana iz razloga što titan nema alergijsko djelovanje te je potpuno neutralan za ljudsko tijelo

Postoje li alergije na implantate?

Tijekom više od 40 godina nije zabilježen niti jedan slučaj preosjetljivosti na implantat.

Kako ću održavati higijenu?

Implantati se čiste kao i prirodni zubi četkicom i pastom. Kod čišćenja implantata posebno je važno obratiti pažnju na prostor između zubi i na zubno meso oko zubi jer tu najčešće dođe do razvoja bakterija koje mogu zahvatiti kost oko implantata. To se sprječava redovitom uporabom interdentalnih četkica, zubnog konca te oralnog tuša (Waterpik).

Kolika je trajnost implantata?

Implantat nakon ispravne ugradnje je mnogo otporniji na štetne utjecaje od prirodnog korijena zuba. Implantat od titana se neće slomit i otporan je na karijes. Uz odgovarajuću skrb implantati mogu trajati cijeli život.

Pušenje i implantati

Pušenje može izazvati ozbiljne komplikacije i lošiji terapijski ishod, stoga je potrebna redovita higijena usne šupljine. Kod pušača je kraći vijek trajanja implantata.

NE ZABORAVITE!!!

Danas u svijetu postoji nekoliko stotina implantacijskih sustava (postoje i tzv. „no name„ od nepoznatih proizvođača), koji si nitko ne bi smio dati ugraditi jer nisu provjerene kvalitete. Usporedite to sa kupnjom automobila, prvo se raspitate o njegovim karakteristikama i usporedite ih sa drugim vozilima i tek tada se odlučite za eventualnu kupnju. Kod kupnje automobila i možete pogriješiti ali ovdje se radi o ugradnji implantata u vaš organizam gdje ne smije biti pogreške.

Zdravi i lijepi zubi

zdravi-zubi

Ako ste oduvijek sanjali zdrave i prekrasne zube, posjetite našu ordinaciju i Vaši snovi postat će stvarnost. Opširnije

Kako do nas?

map

Ordinacija je smještena u samom centru Zagreba, svega 5 minuta hoda od Trga bana Josipa Jelačića. Lokacija

Zatražite ponudu

zatrazite-ponudu

Pošaljite nam poruku i pitajte doktore sve što Vas zanima vezano uz zdravlje zubi. Pošaljite poruku

Mogućnost plaćanja karticama

Naši pacijenti imaju mogućnost plaćanja sljedećim kreditnim karticama:

amex mastercard maestro visa

Prijevoz pacijenata

prijevoz-pacijenata

Za strane državljane, korisnike naših stomatoloških usluga organiziramo prijevoz do ordinacije. Kontaktirajte nas

Pratite nas na Facebooku

facebook

Implant studio Dvojković od sada i na Facebooku kako bi mogli podijeliti sadržaj naših stranica s Vašim prijateljima.