Pedodoncija

Pedodoncija

pedodoncija

Djeca su pacijenti koji iziskuju posebne metode rada. S njima treba raditi brzo jer su nestrpljivi i vrlo često jako uplašeni. Iskustvo dječje psihologije, strpljivost i profesionalnost naših doktora omogućit će vašem djetetu smirenost i opuštenost te time omogućit pozitivne stavove u budućnosti. Pružamo vam kvalitetan pregled, dobar savjet i liječenje te dobre temelje za zdrave i lijepe zube vaše djece.

Ortodontski aparatić

Ortodoncija je vrlo efikasna za ispravljanje nepravilnosti zubi i čeljusti kod djece. Ako Vaše dijete ima nepravilne ili zbijene zube sa ortodonskim aparatom ih može lako ispraviti. Ravnanjem zubi Vašeg djeteta Vi sprječavate nastanak karijesa kao i bolesti desni. Ako se ne riješe ti problemi u djetinjstvu Vaše dijete će se prije ili kasnije morat suočiti sa njima. Nakon tretmana zubi bolje obavljaju svoju ulogu, ali i izgledaju puno ljepše.

Ozljede

U dječjoj dobi vrlo su česte ozljede zuba. Dolazi do prijeloma krunica i korijena te izbijanja zuba. U tom slučaju važno je što prije doći stomatologu o čemu ovisi i uspješnost tretmana koji slijedi.

Velik broj zadovoljnih pacijenata, garancija je kvalitete rada naše ordinacije.

Odgovori na učestalo postavljana pitanja:

Kada je vrijeme za prvi posjet stomatologu?

Prvi posjeti zubaru ne moraju uključivati detaljne preglede ili bilo kakve intervencije na zubima. U prvim susretima, već nakon šest mjeseci starosti dijete možete početi upoznavati sa stomatološkom ordinacijom, stomatologom, osobljem.

Kako pripremiti dijete na posjet stomatologu?

Glumite zubara i malim ogledalcem pregledajte zubiće.

Važno je da se u vlastitom domu poigrate sa djetetom. Provjeravajte dječje zubiće, učite dijete kako treba držati otvorena usta, kako isprati usta i sl. Pokušajte dijete unaprijed pripremiti na različite zvukove koje će čuti u ordinaciji.

Kako djetetu čistiti mliječne zube?

Četkica za zube trebala bi biti nježna i meka, male glave, posebno prilagođena bebama kako bi uspješno uklonili sve bakterije na zubićima.

Da li su važni mliječni zubi?

Mliječni zubi pomažu djetetu u govoru i ispravnom žvakanju. Bitni su u ispravnom formiranju trajnih zuba kada mliječni krenu ispadati.

Kada je najbolje započeti s ortodontskom terapijom?

Prve konzultacije preporučamo prije navršenih sedam godina. S ranijom dijagnozom može se smanjiti vrijeme tretmana, pojednostavljujući ga i u nekim slučajevima uklanja se i potreba za vađenjem zubi.

Kako sačuvati izbijeni zub?

U slučaju da dođe do izbijanja cijelog zuba taj zub je moguće u ordinaciji vratiti natrag u alveolu ali bi vrijeme od traume do dolaska u ordinaciju moralo biti što kraće (do 30 minuta) a zub bi se nakon izbijanja morao staviti u fiziološku otopinu, mlijeko ili barem čistu maramicu natopljenu vodom.

Zdravi i lijepi zubi

zdravi-zubi

Ako ste oduvijek sanjali zdrave i prekrasne zube, posjetite našu ordinaciju i Vaši snovi postat će stvarnost. Opširnije

Kako do nas?

map

Ordinacija je smještena u samom centru Zagreba, svega 5 minuta hoda od Trga bana Josipa Jelačića. Lokacija

Zatražite ponudu

zatrazite-ponudu

Pošaljite nam poruku i pitajte doktore sve što Vas zanima vezano uz zdravlje zubi. Pošaljite poruku

Mogućnost plaćanja karticama

Naši pacijenti imaju mogućnost plaćanja sljedećim kreditnim karticama:

amex mastercard maestro visa

Prijevoz pacijenata

prijevoz-pacijenata

Za strane državljane, korisnike naših stomatoloških usluga organiziramo prijevoz do ordinacije. Kontaktirajte nas

Pratite nas na Facebooku

facebook

Implant studio Dvojković od sada i na Facebooku kako bi mogli podijeliti sadržaj naših stranica s Vašim prijateljima.